be crazy brazy be funny be easy because life's to short to be cool

Welcome to my blog :)

23 October 2010

allhamdulillah :)

EXAM !

allhamdulillah lah subjek yg aku tk suke
dh lepas :)
hee .
tk perlu nk berkeras otak study sgat .
tpi bce buku pon tk msuk buat ape kann ?


ade yg aku study masuk ade yg tk masuk 
yg masuk tu kira allhamdulillah lahh .
tpi yg tk msuk tu ALLAH .
redha je lahh .
hehe :))
adat lahh tu . adat EXAM -_-"


so now i must to get ready for subject science and PD 
PD ? yeahh . *semngat tau :)
haha .
preparation tu tk delahh complete sgat . 
tpi .. 
bole di kte kan dh ready dn excited yee 
untuk menjawab exam PD nnti .
:))



buku PD yg tebal tu rse nyee tk terhbis kot nk bce .
tpi kalo di ikutt kan lgi brape bab je tajuk nk kna bce
okay lahh tu .
ade mse lagi nk berusaha bce .
so exam PD nti harp bole buat lahh 
*exam PD bile pon aku tak tau .
haha :)
selasa kann ?
ntah lahh . tk sure sgat . 
tpi kna get ready awal awal okay :))
so wish all the best for me :)


ps'shamirazamri

cite nie -_-''

orphan !


weiy korng . pernh tgok kan cite nie ?
ade keluar kat wayang dulu !
hee :)
cite nie keluar kat astro plak .
tb star movie ehh ?
 something like that lahh.
tak sure sgat lhh .
hee :)

cite nie . 
derr bnyk suspender ohh .
gila sengal .
tgah stdy PI smbil tgok cite nie with my mom.
tk msuk langsung ape yg aku bce dlam kepala aku . 
haha :)
kusyuk tgok tb sgat dohh
cite dia agakk beshh ahh . scary jgak .
aku tk leh sgat tgok cite suspen suspen nie .
haha .
aku ckap kat mak aku 
ibu tkar channel lain bole tk ? jantung adik dh gugur nie'
HAHA ! :))
serius sgat bangang ayat tu .
tpi btol lahh . tk leh stdy aku . 
gara gara movie tu
hee :)
salh kan movie tu pahal ?
yg kau g stdy dpan TELEVISYEN tu spe suhhh .
memang tkk ahh .
haha :)
so ape yg ingin ku katakan cite memang super hot besh .
hee :)


ps'shamirazamri :)

i cant wait ! *excited :)

can't wait !

yeah ! ke'excited'ann
haha :))
my mother besday lahh
actly lmbt lgi .
bulan november .
tpi my mom dh pesan kat hubby die *ayah aku lahh
haha.
surh bwak aku g kdai beg tu then aku yg kan beli beg tu sendiri 
with my dad
then after buy the handbag kena bg die lhh ofcourse lhh kan .
tk kan nk suh abg aku pkai handbag tu plak kot -_-''
hee :)
cantik btol ibu nie ehh .
yelah . demi hari bahagia ibu kiteorng beli ape yg ibu nk tu yee
kite bwak g kdai balut siap siap bg lawa yee .
then blik kiteorng bg ibu :))
hee .
tpi ibu . 
ibu sedr tk ? hee 
besday ibu lmbt lgi lahh 
4 november tau .
uishh 
lmbt lgi .
so kna sabr yee . 
papepun ibu mesti dpat punye beg tu okay :)
hadiah tu yg ibu nk . mesti dpat .
mesti kiteorng akan berusaha untuk mendpt kan nyee
hee :)
DEMI ibu <33
tpi ibu HARUS yee bersbar .
hee :)
acewahh . ibu dh pesan awal awal lagi enn kat ayah .
ayah kna jadi mangse.
haha . nasib ayah lahh :)
pdan muke ayahh . hee :)
time ibu minta kat ayah tu memang kelakar lahh ibu . 
terkekek kiteorng gelak . memang takk lahh .
ibu buat lawak memlam tu .
haha :)
ibu ibu *smbil geleng kepale . 
btw iloveyou mom <33


lotsoflove'adik :))

ireallymissyou ;')


heyy :')

i really miss someone . 
hmm ~

saya rindu nak dgar die ketawa 
saya rindu saat kami gelak ketawa bersama 
saya rindu akan kewajahan dia yg sgat tenang itu 
saya rindu maskan yg sedap yg dimasak oleh 
air tangan die 
saya rindu ingin duduk die sebelah nyee ketika 
mkan bersama beramai ramai
 saya rindu untuk menyalam dn mencium tgan dia 
saat itu mesti die akan mengengam tgan saya dgan kuat 
dengan sengaja .
saya rindu bila die ingin mencuri curi mencucuk
pingang saya bg saya melatah 
kerana die suka tgok saya melatah 
saat saya melatah die pasti akan tertawa dgan 
senang hati 
saya suke tgok die ketawa 
itu menghiburkan kan hati saya  
die tidak pandai untuk memarahi sesesorng 
die sngat baik hati 
saya tidak pernh sekali pun pernh di marahi oleh die 
malahan juga anak anak nyee juga tidak pernh 
di marahi nyee 
saya sangat kagum akan sifat nyee itu 
di sebbkan itu saya sayang sangat kat dia 
walaupunn die dh tak ada 
dia dh pergi jauh 
jauhhh sgat die pergi 
tpi saya yakin . 
skerng die sudh aman die sana 
saya tau air mata saya tidak boleh jatuh lagi 
di sebb kan dia 
saya hanya bole memberikan doa saya shja untuk 
dibawa ke sana 
 jauhh sgat die pergi 
saya pun tak mampu pergi ke sne menjenguk die 
tpi suatu hari nnti saya akan ke temu jua bersama dia
insyallah :')


pakteh :')

adik nk minta maaf kalo adik pernh buat salah kat pakteh 
adik tak sempat nk minta maaf kat pakteh .
sebb adik btol btol tk sangke yg pakteh akan meniggal kan
kami semua dgan  cepat mcam nie .
walaupun pakteh dh pergi jauhh 
selama dua bulan lebih nie . 
adik tetap mcam tk cye yg pakteh dh tak de . 
ya allah .
betapa adik rindunyaa pada pakteh . 
dn betapa adik sayang nyee pada pakteh .
:")

family maktuk sunyi tanpa pakteh

tapi kammi semua redha atas pemergian arwah pakteh .
pakteh tau , time adik ikot auntie som pergi kuantan .
aunti dn makngah ade bercerita tentang pakteh .
dorng pun mcam tk percye pakteh dh tade .
sekelip mata semua nie terjadi .
time dorng cerita tu adik dgar je .
smpai satu tahap adik tak leh tahan .
adik lari keluar , duduk kat luar rumah makngah .
rumah mak ngah cantik .
tenang je adik duk situ .
time adik lari duduk luar sesorng tu , adik rse tenang je . 
teringat arwah pakteh .
terasa hiba di hati .
tpi adik kuatkan semangat adik .
adik tk mo buat perangai dpan untie som dn makngah ,
adik kann kuattt :))
tgokk lahh anak buah sapa kann ?
dn adik pasti , makteh dn anak anak pakteh pun kuat menghadapi semua nie
lagi lagi anak dara pakteh yg sorng tu .
yg SEMANGAT tu . haha :))
die paling kuat ,
adik percye diana boleh melindungi makteh .
adik percye abg syafiq bole jage keluarga pakteh .
adik percye semua tu  :))
sekali lagi adik mintak maaf yee pakteh . 
jika adik ade buat salah dkat pakteh .
adik sayang pakteh tauu  :'))
syngg sgat .


btw ,

thanks kpade jaja and cazana .
layn aku pukul 4 pg .
gara gara kerinduan yg tersgat pade pakteh aku .
thanks sbb jdi tempt aku mengadu .
aku tak tau nk ngadu kat spe lagi dh ,
korng je lahh mangse aku pepgi buta tu . sbb aku tau 
korng kan mate robot mcam aku .
tido lmbt je .
hee :))
aku tak tau knape aku msej korng dn berkata 
weiy aku ngagis dn aku rindu pde arwah pakteh aku "
maybe sebb korng je bole fham aku bab bab mcam nie .
terima kasih sebb membebel kat aku pepgi buta tu .
haha :)
aku hargai okay <33

lotsoflove' adik mira :))

20 October 2010

terima kasih ehh ;")

saya perlu mengucapkan terima kasih kat awak
sbb 
buat saya mcam nie :"(
saya sgat sgat menghargai nyee weiy 

saya tk nk ckap bnyk .
janji saya tgok awak bhagia bersama die' dn die' dn semua
dh cukup memuaskan hati saya awak. . 
walaupun hati saya menangis 
sbab saya ... ... awak dh tk mcam dulu 
tk pe . saya fham .
maybe semua nie ade salah saya .
kalo saya ade buat salah , saya  minta maaf ye awak :')
saya tak de niat pun
saya nk tgok awak happy je mcam dulu kala  
saya tk nk tgok air mata awak dh . 
setiap kali saya nampak air mata tu , dn setiap kali saye
mendengar esakan kecil awak tu
hati saya sakit awak ;'(
saya dh tk nk tgok awak mcam tu
awak kena jadi orng yg lebih tabah
sbab awak ade kwan yg selalu support awak 
mcam sekrng kannn ? hmm ~
tpi saya mengharap awak akan berubah . bukan untuk saya 
tpi demi kita 
saya nak awak yang dulu
tak nak awak yg sekrng 
awak yang sekrng dh lain . tk mcam dulu 
mungkin awak dh jumpe pengganti saya kann ?
takpe  .  kalo yee sekali pon
saya tetap akan rase gembira DEMI awakk .
saya masih setia menjadi orng yg diperlukan DEMI awak .

thanks :'')


NOTA KAKI : hmm awak dn sya dlam cerita nie bole jadi seorng pompuan atau laki okay :))


ps'shamirazamri


alwaysloveyou :')

11 October 2010

exam -__-'''


derr.
nk exam weiyy ?
aduhh
tk sbar sbar 
heyy excited nie
haha !
lagi cpat habis lagi bgus
ishh nk EXAM 
tpi . .. 
buku ade pegang ?
weiy ,  ade weiy 
hee:))
PD n SEJARAH !
*ish rajin anak pakcik zamri nie bce buku *history uhh .
haha :)
aku rajin bce buku dua tu je .
yg lain nnti nnti lahh .
hee .
sbb bg aku PD penting . 
klas PD then gagal PD memang tkk ahh enn .
tapi subjek lain pon penting jgak .
subjek lain pon kna study jgak .
tapi soryy to says ahh
kalo my parents suhh study MATH,
aduhh memang tkk ahh ! 
adik tak suke mathh lah ibu -_-''
subjek lain adik bole ahh 
but 
MATH tu memang kim salam je lahh 
hee  :))

ishh kate nk EXAM 
kate nk dpat A bnyak 
tpi tiap tiap hari ade je ke'busy'ann nyee
haha
busy facebook lahh
blogging lahh
main game lahh
der ! 
bnda semu tak masok EXAM rite ? tk bole ke tinggl kan jap semua tu
sekejap je .
tk lame pon
tk berhabuk pon facebookk pluss blogg kau nie 
haha :)

so cuti nie alhamdulillah dh study sikit
tk membazir mse yg ade
hargai mse yg ade nie 
ohh btw thanks dak PMR bg kiteorng cuti lama lama . 
HAHA ! :))

so nk ucap semoge berjaya kepda bdak bdak form 4 yg nk ambik 
EXAM AKHIR nie 
aku pon akan cube yg terbaik weiyy .
nyett nyett*
hee :)

E . X . A . M KITA 18.10.2010
okay ?
all the best to my friends :))
aku pon akan cube yg terbaik okay :))



ps'shamira zamri :))

selamat tinggal raya 2010'


selamat hari raya ! 



haha :))
raya dh hbis lahh weiy 
nk raya lgi
melampau ahh tu.
hee :)
just nk gtau . raya dh hbis.
hari ape ehh hbis ?
sbtu ke jumaat ntah , aku pon dh lupe
ngee .


so kalo nk raya lagi tgg raya haji 
tk pon tgg thun dpan
hee :))
tk sbar nk raya lagi kan ?
kalo umo pnjang 
insyallah jumpe lagi raye aidilfitri tahun dpan 
tpii...
tahun dpan 
aduhhhh
SPM !
mcam bole raya 
haha :))
mesti dlam kepala hotak ingat SPM je enn ?
tu lahh tk best tu .
aishh .

tpi tak pe . raya tetap raye kan ?
so thun dpan enjoy sikit sikit dhh lahh 
jgan ahh nk lebih lbih plak.
:))

ps'shamira zamri <33

kuantan , PAHANG -_-''


T  A K    N A K   P E R G I    
k u a n t a n   D A H !

grrr ! 
ayahhh ibuu adik tk nk g kuantan dhh lahh
*menjeritt 
HAHA :))
aunty som ! tk mo ajak adik g sne dhh tau .
*fobia
 ibu ayah ponn tk mo izin kan adik g sne tau  .
aduhh . maslah je.
PENING TAHAP GILA babi ohh .
haha
actly mcm nie cite nyeeee 
nyett nyett
hee :))

actly
i have to accompany my auntie 
go to  kuantan  today*sabtu
ade kenduri kawin 
adik ipar kak long i kawin
*kak long is my kazen :))
so belah laki laki dia orng buat kat kuatan 
korng pernh g pahang kan ?
*aku first time g ,mse besar nie . so batak sikit
makk aihh jalan die .
punya lahh
subhanallah  !
HAHA :))
liku lika kangkang semua ade ahh 
aduh masalh je -_-''
konon g sne pakai bju kurung kna lahh duduk ayu sikit 
dlam kereta , sbb nnti bju kedut
yelahh ! tiga jam bhaii .
rimas je pkai bju kurung lelame duk dlam keta plak uhh
tk smpai tiga puluh minit aku kat dlam keta uhh 
posisi duduk aku dh berubah dh 
 duduk mcm orng minum kat kdai kopi
HAHAHA !
:))
pening punya pasl 
aduuhh weiy . *jujur nie
aku ade msalh sikit ehh naik keta . haha 
aku naik keta comfem mabuk doe
pening pening . loya loya .
ohh yea . normal bg aku
haha !
lagi lagi naik keta pepgi uhh
aishh . memang mabukk ahh pon .
muntah dua kali bhaii mse pegi . haha . 
percye aku bole munth ?
korng kna percye weiy .
hee .

ishh memang aku dok diam je ahh mse pergi tu . 
tpi blik dh oke sikit
hee  :))
sbb hujn enn .so bdan pon ade tenage 
so rse lebih oke lahh
hmm
tpi lpas kenduri tk terus blik
g rumah pakngah*belah ayahh
lepak lepak dulu kat sne
semyng lah mandi lahh
then bru blik
OMG !
rmah pakngah cantik
besr plakk uhh
belkng die luas then ade hutan hutan sikit
mcm nmpk kehijaun die.
rmah die plak dpan pantai
tpi tak ade lahh dpan pntai sgat
just nmpk lahh pntai tu dari rmah pakngah 
best nyee dok situ  .
suasana kampung
aman je ohh 
aduhh
best nyee <33

then smpai rumah tk kate ape dh !
terus baring dpan tv . haha :))
ibu ayah gelak gelak je 
ape gelak gelak ? mcm tk pernh tgok 
adik mabuk keta
haha :))

ayah ckap adik bole naik kapal terbang je ?
yeahh !
nasibb ahh . dh dpat anak mabuk keta cam gini
hee :))
tpi aku mabuk time pagi je . kalo malm aku naik keta .
okayyyy ! 
tk ade msalh punye ;)

so lpas nie . tk mo dhh ahh g kenduri jauh jauh mcm tu 
dok rmah je lagi bgus 
hee :))

ps'shamirazamri .